Ervaren speler in de bouw

Kienhuis Bouwmanagement is een landelijk opererend ingenieursbureau, sinds 2000 actief in de vastgoedmarkt. We ontzorgen u door het complete advies- en coördinatietraject van een bouwproject voor onze rekening te nemen of specifieke onderdelen ervan.

Lees meer
Coen Kienhuis
directeur

Ontzorgen

Ontzorgen doen we op een exploitatiegerichte manier. Natuurlijk kijken we naar investeringskosten maar de gevolgen voor de exploitatiekosten vinden we minstens zo belangrijk. Daar zijn we kien op, want dat levert u namelijk winst op. Opdrachtgevers kiezen voor ons omdat ze een gebouw willen dat rendement oplevert doordat de onderhoudskosten laag zijn, mensen er graag wonen, werken of verblijven en waarbij de focus ligt op duurzaamheid en op de toekomst.

Alle disciplines in eigen huis

Het zit in het Kienhuis-DNA de zaken graag grondig te willen aanpakken. Daarom hebben we alle kerndisciplines in eigen huis. Dat houdt de lijnen kort en bespaart u tijd. Bij ons werken professionals vanaf de initiatieffase tot en met de ingebruikneming en daarna het beheer en onderhoud. Ze kijken op een realistische manier tegen de zaken aan en werken zo transparant mogelijk. Dan weet u waar u aan toe bent.

Bouwkundige expertise m.b.t. oude en nieuwe gebouwen

Een compleet nieuw gebouw is prachtig omdat u vanaf het nulpunt een ideale situatie kunt creëren. Maar we zijn minstens zo sterk in het omvormen van bestaande situaties. Daar zit een enorme uitdaging in. We moeten het doen met dat wat er is, terwijl we wel een optimale context willen creëren voor de eigenaars en gebruikers van het gebouw. Maximale creativiteit, minimale exploitatiekosten en de verbinding zoeken met alle bouwpartners, daar halen we veel voldoening uit.

Visie

We zien dat het hedendaagse bouwproces steeds complexer wordt. Door innovaties en de vele disciplines is de kans groot dat er een grijs gebied ontstaat waarin processen niet op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor lopen budget, kwaliteit en planning uit de hand. Er is behoefte aan duidelijkheid, transparantie en de discipline die de totaalverantwoordelijkheid vanuit een onafhankelijke positie invult, daarvoor kunt u ons inschakelen.

Missie

Wij houden voor onze opdrachtgevers het totaaloverzicht, zodat projecten binnen afgesproken kaders gerealiseerd worden.

Waarom Kienhuis Bouwmanagement?

Wij zijn ervan overtuigd dat we uw ideale gebouw alleen kunnen realiseren als we investeren in een prettige relatie en als we sturen op resultaat.

Een duurzame relatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen

We willen vertrouwen creëren door transparant en realistisch te zijn en door te ontzorgen en te verbinden.

Doelgericht projectmanagement door met elkaar duidelijke kaders af te spreken

Dat betekent dat onze bouwmanagers het initiatief nemen. Met een goede voorbereiding, goede prijs- en contractvorming, een nauwkeurige uitvoering en uitgebreide nazorg.

Optimaal rendement door verwachtingen te managen

We hebben oog voor de korte en lange termijn-exploitatie, de optimale vorm, kosten, bruikbaarheid en duurzaamheid en voor de beste uitvoeringsmethodiek.

Youssef Bakkali
projectleider

Oog voor detail

Bij Kienhuis vinden we het totaalplaatje het meest belangrijk. Functie gaat bij ons dan ook voor vorm. De architect voorzien we daarom bijvoorbeeld van een lijst met voorwaarden. Soms zijn het details die het verschil maken, die ervoor zorgen dat een gebouw een succes is, of net niet perfect past.

“Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, aan ons de taak de juiste te kiezen.”

Onze experts staan voor u klaar

De experts van Kienhuis Bouwmanagement zijn pro-actief, enthousiast, integer en hebben gedegen bouwkundige kennis. We zetten onze ervaring graag in om ook van uw bouwproject een succes te maken. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, daarom zijn al onze bouwmanagers VCA-VOL gecertificeerd.

We staan voor een heldere communicatie met onze opdrachtgever; duidelijke afspraken vanuit wederzijds respect. U mag van ons een onafhankelijk en realistisch advies verwachten.

Coen Kienhuis
directeur
Bas Lamers
hoofd bedrijfsbureau / projectleider
Ingrid Wulferink
officemanager
Jennifer Gabriël
secretaresse
Janita Rohaan
medewerkster financiële administratie
Babet Kienhuis
medewerkster administratie
Silvia Luttikhuis
medewerkster financiële administratie
Berry van Dillen
projectleider
Youssef Bakkali
projectleider
Ewout Maathuis
projectleider
Jos ten Berge
projectleider
Wilco Kienhuis
projectleider
Maarten ter Maat
projectleider
Raymond Rikhof
projectleider
Nicole Gierman
projectleider
Roy Bodde
assistent projectleider
Jordy Tijink
assistent projectleider
Ahmed Yilmaz
assistent projectleider
Jordy Keizer
assistent projectleider
Kevin Verweyst
assistent projectleider
Koen Peters
hoofd tekenkamer
Aniek Dommerholt
tekenaar / 3d modelleur
Herman de Greef
tekenaar / 3d modelleur
Guenchelo Kastaneer
tekenaar / 3d modelleur
Marcel Lucassen
tekenaar / 3d modelleur

Stagiaires

Kayane Simon
stagiaire Saxion, Bouwkunde, 3e jaars

BREEAM-NL Expert

Een duurzaam gebouw zorgt voor een groene uitstraling, lagere energielasten en is beter voor het milieu. Of u nu nieuw gaat bouwen, of uw bestaande pand wilt renoveren; u kunt niet om duurzaamheid heen. Kienhuis Bouwmanagement heeft ruime ervaring op het gebied van duurzaam bouwen. We zijn gecertificeerd BREEAM-NL Expert voor nieuwbouw en renovatie en helpen u graag om uw vastgoed te verduurzamen.

Lees verder

Met de wereldwijd toegepaste methode BREEAM kunt u objectief aantonen hoe uw gebouw presteert op het gebied van duurzaamheid. BREEAM toetst hierbij onder andere op energieverbruik, materiaalgebruik en duurzaam gebruik van het gebouw.

Als gecertificeerd BREEAM-NL expert voor nieuwbouw en renovatie mogen we namens de opdrachtgever bewijslast verzamelen, onderbouwen en indienen voor de certificering.

Duurzaam bouwen is een investering. De bouwkosten zijn vaak hoger dan bij reguliere bouw. Dit verdient u terug omdat u lagere gebruikskosten heeft. Bovendien zijn er vaak fiscale voordelen en subsidies waar u gebruik van kunt maken. We adviseren u graag over de mogelijkheid om te komen tot een uitgekiende investering.

Om BREEAM zo efficiënt mogelijk toe te kunnen passen, bespreken we dit al met u in de initiatieffase, als alle keuzes nog open liggen. We bieden u een quickscan die snel in kaart brengt wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens kijken we welke keuzes u wilt maken. U bepaalt daarbij het ambitieniveau.


BIM: samenwerken in een digitale maquette

Kienhuis Bouwmanagement werkt met BIM: Building Information Model. Dit is een werkwijze waarin partijen samenwerken in een digitale maquette. Het pand wordt hiermee al virtueel gebouwd voordat de daadwerkelijke bouw van start gaat. De verschillende partijen, zoals de architect, constructeur, aannemer en installateur, hebben allemaal inzicht in de informatie.

Lees verder

Knelpunten komen zo tijdig in beeld en kunnen al worden opgelost voor de bouw start. Dat scheelt tijd en geld. Als opdrachtgever heeft u met BIM bovendien goed zicht op het eindresultaat. Wilt u iets aanpassen in het ontwerp? Dan ziet u direct wat hiervan de gevolgen zijn voor het ontwerp, de prijs, de bouwtijd en het onderhoud. Zo heeft u alle informatie om een goede keuze te maken.