Heracles stadion, Almelo

“Met Kienhuis als spelverdeler is de vernieuwbouw succesvol verlopen"

Rob Toussaint
Algemeen directeur Heracles Almelo

Het voetbalstadion van Heracles Almelo werd uitgebreid tot een multifunctioneel en eredivisiewaardig complex met het accent op ruimte en goede toegankelijkheid.

Het stadion kreeg onder meer een volledig nieuwe hoofdtribune, een omloop tussen veld en tribunes en een scala van sport- en horecavoorzieningen, winkels en commerciële faciliteiten.

No items found.

"Een realistische nummer tien met verstand van bouwen was precies waar dit complexe project om vroeg."

“Onze ambitie was een toonaangevend ruim en comfortabel stadion neer te zetten waar alle doelgroepen, van onze supporters tot bezoekers en relaties, zich thuis voelen. Een serieuze uitdaging, temeer omdat het werk tijdens het seizoen plaatsvond. De realistische aanpak van Kienhuis met Coen Kienhuis als bewaker van de planning, zeg maar een soort nummer tien die alle bouwactiviteiten strak regisseerde, was daarom precies wat we nodig hadden.”

Rob Toussaint
algemeen directeur Heracles Almelo


"Dat we konden bijdragen aan de tijdige realisatie van dit prachtige voetbalstadion is iets om met trots op terug te kijken."

“Samen met alle partijen hebben we een functionele omschrijving opgesteld van de uitgebreide voetbalspecifieke en bouwkundige eisen voor het nieuwe stadion. Op basis daarvan hebben we een compleet technisch programma van eisen geformuleerd en het bouwproces begeleid. Het was soms spannend, bijvoorbeeld door slecht weer, maar uiteindelijk waren we op tijd klaar voor de aftrap van het nieuwe seizoen.”

Coen Kienhuis
algemeen directeur Kienhuis Bouwmanagement